21 december 2014
11:30

Björklinge BK 01

Referat: Stenhagens KK - Björklinge BK 01

Då var sista matchen spelad för höstsäsongen. Vårsäsongen tjuvstartade med denna match mot Stenhagen och som den förra matchen mot dom, så blev det ganska tajt. Men vi var ändå starkast till slut.

Det jag tycker är mycket glädjande är att vi har stor spridning på våra målskyttar och de som assisterar till målen. Det är en stor styrka och visar att vi har 3 kreativa och produktiva femmor. Alla våra nya spelare ger verkligen allt och utvecklas på ett fantastiskt bra sätt. Att förstå löpningar och ge de passningarna som i slutänden skall resultera i mål är inte så självklart. Men tydlighet på träningarna gör att alla i stort förstår hur det skall gå till.

Jättekul att Alex kom igång ordentligt med ett fint framspel och ett fint mål. Matildas geniala passning till Linneas mål var en riktig godbit.

BBK börjar bäst och har ett bra tryck genom hela första halvlek med några ströanfall från Stenhagens sida. Vi möter upp deras snabba ytterforwards på ett jättebra sätt och ger dom inte stort utrymme. Alla backar är mycket bra idag men lite extra plus till Sanna som är back för första gången.

Andra perioden gör Ida snabbt 2-0 och det känns som det kan rinna iväg då vi äger spelet ganska stort. Av någon anledning får vi inte till det utan Stenhagen börjar spela snabbare och oftare långa bollar utefter kanterna och tar över spelet mer och mer. Ganska rättvist gör Malin Spinord 1-2 på ett bolltapp i mittzonen och lite nerv kommer in i bilden. Vi står emot perioden och Stenhagen har en väldigt bra avslutning på den och det kunde ha varit 2-2 faktiskt.

Tredje perioden och både Maja och Cissi hade lite ont och problem så Agnes fick göra backpremiär och gör det bra trots att hon inte hade någon vana av det. Vi tappar markering i mitten och ett jättefint inspel av Maja Högberg till en helt fristående Malin Spinord som gör sitt andra mål för dagen. Ett äkta BBK mål om jag får säga. Vi låter tiden gå och helt plötsligt börjar allt fungera igen och vi gör 3 mål i slutet av matchen. Selma på ett bra dragskott som går vid den bortre stolpen. Matildas pass till Linnea och sen avslutar vi med Alex fina mål på Tildas jättefina passning. Totalt sett en bra match av oss då vi äger första och sista perioden och kanske första halvan av andra.

Nu ser vi fram emot julpyssel och julklappar och tar nya tag till träningsmatchen mot Alunda den 28/12. Storvretacupen efter nyår och seriepremiär hemma mot Rimbo den 10/1.